Puce_membre

Marco Titucci

De Haan, Belgique

Domaines d'activité

Nom d'artiste
Marco Titucci

Contact
Envoyer un message
Province
Flandre occidentale
Téléphone
+32(0)476675869
Date d'inscription
Vendredi 13 juin 2014

Présentation


THE UNFORCED THINKING---DE ONGEDWONGEN GEDACHTE

CARPE DIEM ---een raad voor IEDEREEN---jong of oud ,man of vrouw ,dik of dun, gek of niet gek.

Marco Titucci is het pseudoniem van Titus Ramaekers.
Voor al zijn artistiek,creatief werk gebruikt hij dit pseudoniem.
Titus Ramaekers geboren in Maastricht en wonende in De Haan aan zee studeerde in 1979 af op de Academie voor schonen kunsten te Gent .Hij behaalde daar het diploma kunst-fotografie en kunst-film.
Na etterlijke jaren verchillende posten in de communicatieve fotografie, de journalistiek en de fashion-wereld te hebben gehad koos hij op zeker moment voor de meer artistieke beoefening van zijn passie.
Sterk onder invloed van de ongedwongen gedachte aan de realiteit maakt hij van veel van zijn beeldmateriaal meer impressionistisch getinte beelden waar de gedachte aan de realiteit niet verloren gaat.
Hij noemt zijn fotografie vaker gewoonweg : "de ongedwongen gedachte".
Hij wacht het juiste moment ,de juiste lichtinval, het juiste uur af voor zijn opnames.
Dan heeft hij zijn belanrijke basismateriaal en gaat dan zijn beeld naar zijn hand zetten waardoor een nieuw beeld ontstaat , maar hij blijft een zeker respect hebben voor de bestaande realiteit.
De zee en zijn omgeving blijven een groot deel van zijn inspiratie bron.

De doelstelling die hij probeert na te streven is : eenvoud, kracht ,vergankelijkheid en emotie.

Op dit basis idee werkt hij verder aan nieuwe projecten ,toch telkens weer met uitgangspunt die ongedwongen gedachtegang.Nieuwe projecten zijn: "Realisme in beweging" en tevens een reeks van "stil levens ".
Volgens hem is de basis gave van de creatieve en/of artistieke opname en verwerking van beelden louter een kwestie van kijken kijken en nog eens kijken.Technische aspecten van zijn creatieve eindresultaten zijn daar absoluut ondergeschikt aan.

Zo`n technisch aspect is bijvoorbeeld de afwerking ---al zijn foto`s zijn op aluminium dibond gezet .Dit impliceert fixatie van de kleuren op die manier dat het weersbestendig is en absoluut niet kan verkleuren .Men mag deze werken dus zelfs buiten of in vochtige ruimtes zoals bv badkamers ophangen.
Het ophang systeem is zodanig gemaakt dat je het niet ziet en het werk mooi parallel aan de muur zal blijven.

Naast de fotografie schildert hij ook zijn gedachte-wereld op canvas in olie en/of acrylic verfmateriaal.ook hier zien we heel vaak het thema zee ,strand ,water terug verschijnen.
Zijn levens visie: enjoye or you become unenjoyable.!!---Geniet of je wordt ongenietbaar..!!lid van kunstkring Artslag

Site(s) Web